2009. október 14., szerda

Krumplipucolás, avagy hogyan válasszunk ideális férjet a lányunknak.

.

.
Hétvégén nagy buli volt nálunk, a kamasz szervezte a barátait a szülinapi partijára. Leszámítva az éjfél után a házat elözönlő illuminált alakokat, akik csak reggel távoztak a ruhaszárító alól, még jól is sikerült.
A titka az volt hogy nem sokat voltam hajlandó ügyködni a konyhában, a tortát és a bográcsos paprikás krumplihoz szükséges cuccokat az Ogrénak kellett megcsinálni, ha már ekkora bandát hívott.
Igaz hogy akkor szent fogadalmat tett hogy tortát soha többé, ugyanis sikerült a tejszínhabot három ízben is vajjá köpülnie a habverővel, mire észbekaptam és közbeavatkoztam. Másfél liter tejszín változott így át vajjá :D
.
.
Viszont a krumpli pucolásakor mélyreható megfigyeléseket tudtam felállítani.

Első definíció: soha ne kérd hogy pucoljon krumplit a hímnemű, ha meg is teszi, sokáig nem bocsájt meg. Csak add oda neki, és úgy is megtalálja a módját hogyan húzza ki magát, nyílt összecsapás nélkül. Ha elég haverja van, akkor befogja őket a műveletbe.

Második definíció: az elvégzett munka szemrevételezésével ki tudod választani melyik fiú közeledését fogadod szívesen ha pubertáskorú leánygyermek is található a családban. (a statisztikák szerint számos hibbant leánygyermek választ a baráti körből)

Az alábbi kép szerint az egyik fiú minden bizonnyal be lett fogva otthon, és elsajátította a pucolás fortélyait, miszerint kifarigcsálja körkörösen a nemkívánatos részeket. Ez a fiú valószínű segíteni fog a későbbi háztartásban.
A másik delikvens azonban csak túl akart lenni az egészen, ezért nagyhatározottan obeliszkeket gyártott, nincskecmec felkiáltással.
A harmadik már a látszatra sem ad, igaz hogy pucol, de nem baj ha ott maradnak a barna részek, arról volt szó hogy a héj tűnjön el nem? Nahát. Mi a probléma?

Na vajon ki az ideális barát?
.

1 megjegyzés:

  1. Az enyém 3. típusú, de volt ideológia: "ha megfő úccse látszik!" by A JÓ ÉDES ANYUKÁJA...

    De megneveltem és azóta kioktatta az anyját is, "hogyha nem vágjuk ki a rosszat, akkor az egésznek tönkre vágja az ízét" (és persze a szépségét). ;-) (Aki - mmint az anyja - ilyenkor szokott utasítani, hogy segítsek neki főzni, aztán jól megkritizálja. :-D)

    VálaszTörlés